vincent-data.dk

Vi forsøger at inspirere dig til dit næste køb

Gode bremser betyder forskellen på liv og død

Vrænger du nogle gange på næsen af alle de skilte i trafikken, der kommer fra trafikkampagner om, at man skal køre mere sikkert, at man skal køre bil og ikke lave alt muligt andet, når man sidder bag rattet, eller at man ganske enkelt skal lette foden lidt fra speederen, når man kører bil?

Man har jo sine egne tanker i hovedet, når man kører bil, og selvom man måske bliver påmindet venligt om: “Kør forsigtigt!”, når man kører sin vej fra nogle, man har besøgt, så tænker man ikke så nærmere over det.

Efterhånden kører man så meget på autopilot, at man ikke kan forklare, hvordan man kører bil, medmindre man sidder bag rattet og kan se det for sig – om det så er med manuelt eller automatgear.

Da man begyndte at køre bil og var ved at lære at tage kørekort, så var man gode venner med bremsen, som bare skulle virke efter foreskrifterne, og den mindste svigt fik ens hjerte til at sidde i halsen.

Man kunne ikke forestille sig, hvordan andre mennesker dog kunne køre så roligt, når man skulle holde øje med gear, rat, andre trafikanter, spejle og meget mere, mens man kørte bil. Der var så mange ting at lægge mærke til.

Den dårligste billist måtte da være en selv, men sådan er det jo: al begyndelse er svær.

Så bliver man bedre til at køre bil, og nogle bliver endda så gode, at de begynder at føle sig som den bedste på vejen og udelukkende ser fartbegrænsningerne som vejledende og ikke som noget, der skal overholdes.

Der er jo trods alt ikke politi i nærheden, vel?

Men det viser sig ofte, at det ikke er mekanikken i bilen, der fører til ulykker i trafikken, men at det er menneskelige fejl bag rattet.

Så udover, at du altid skal være sikker på, du har en god bremse i bilen, der altid virker, så skal du altså være gode venner med de bremser, så du altid kan være sikker på, at du kører efter foreskrifterne.