Gulvsliber Vejle

Har du fået rødvin på trægulvet?

Har du fået rødvin på trægulvet?

editorial

Der er ikke noget som en rødvinsplet på gulvet, der kan ødelægge værtens humør til en fest. Heldigvis kan du med forholdsvis enkle midler komme pletten til livs – i hvert fald hvis du har den rette overfladebehandling.

Hvor let det er at fjerne en rødvinsplet fra trægulvet, afhænger i høj grad af den efterbehandling, gulvet har fået. Et lakeret trægulv har en helt lukket overflade (hvis der ikke er ridser, vel at mærke), og derfor kan rødvinen ikke trænge igennem, og pletten kan tørres af med en klud. Er gulvet olie- eller sæbebehandlet er det derimod lidt mere omstændeligt.

Rødvinspletter af trægulve

Vi har spurgt en gulvekspert, om han kan give os en grundlæggende guide til at komme de røde pletter til livs, og hans råd er følgende:

1) Start med at tørre rødvinspletten af med køkkenrulle.

2) Hæld lidt glycerin på pletten, så den er fuldstændig dækket.

3) Læg en tør bomuldsklud over glycerinen.

4) Dæk det hele til med et stykke plastik eller film.

5) Lad det sidde i 12 timer.

6) Fjern det hele og vask pletten med lunkent vand og sæbe.

Herefter er pletten forhåbentlig forsvundet, men hvis det ikke er tilfældet, kan du fortsætte til punkt 7 og 8:

7) Når træet er helt tørt, påføres en 3% brintoverilteopløsning.

8) Brintoverilteopløsning neutraliseres med 33% eddikesyre og herefter vaskes med rent vand.

 

 

Hvis skaden er for stor

Har du fået massive pletter, du ikke kan komme til livs, er der ikke andet for end at slibe gulvet ned. En gulvafslibning fjerner overfladebehandlingen, ridser, skrammer og mørke pletter fra væske og rødvin, og herefter skal det behandles på ny.

Vil du undgå nye pletter på trægulvet, kan du overveje, om det skal lakeres, når afslibningen er færdiggjort; i så fald kan rødvinspletterne bare tørres af med en klud, når de rammer gulvet – og så kan festen fortsætte uden sure miner.