vincent-data.dk

Vi forsøger at inspirere dig til dit næste køb

Billig og klimavenlig opvarmning med varmepumpe

Billig og klimavenlig opvarmning med varmepumpe

Er du, i lighed med rigtig mange andre danskere, inden for de seneste år blevet opmærksom på dit globale CO2 fodaftryk? Har du de bedste intentioner om at bidrage til et bedre klima – eller i hvert fald ikke bidrage negativt? Og ønsker du samtidig at spare penge på dine årlige udgifter i forbindelse med opvarmning af din bolig? Så bør du kigge nærmere på de opvarmnings metoder, du benytter for tiden.

Varmer du huset op ved hjælp af et gammelt, udtjent olie- gas- eller pillefyr, eller hænger du stadig på de dyre og upraktiske elektriske radiatorer? Så er der rig mulighed for at skære op imod tres procent af din varmeregning på årsbasis. Du skal bare skifte til moderne varmepumper – så sparer du hurtigt en mindre formue, samtidig med at du skåner miljøet.

Hvilken slags varmepumpe skal jeg vælge?

Der findes grundlægge to forskellige typer af varmepumpe: Luft til luft varmepumpen og luft til vand varmepumpen. Varmer du dit hus op ved hjælp af vandradiatorer, hvor cirkulationsvandet varmes op af et fyr, kan du vælge at skrotte fyret til fordel for en langt mere energieffektiv luft til vand varmepumpe – især hvis dit fyr er gammelt og slidt. Så skal du nemlig indregne et højere brændstofforbrug, idet et gammelt fyr ikke vil udnytte det tilførte brændstof nær så effektivt som da det var nyt. Og diverse reparation, rensning og vedligeholdelse tæller også med i det samlede varmeregnskab. Således bliver besparelsen pludselig til at tage at føle på, når du skifter til den mere driftssikre og effektive luft til vand varmepumpe.

En luft til luft varmepumpe kan derimod erstatte elovne. Med en luft til luft varmepumpe får du både en mere effektiv opvarmning og et bedre indeklima, idet en luft til luft varmepumpe som standard er forsynet med et luftrensende filter, som filtrerer såvel mikroorganismer som partikler ud af den cirkulerende luft.

Find din nye varmepumpe i Vejle på givekoleservice.dk