broccolisalat

Broccolisalat er lækkert og sundt tilbehør

Broccolisalat er lækkert og sundt tilbehør

editorial

Har du lyst til at spise grøntsager som tilbehør til dit kød eller din fisk, kan det være svært for dig at finde på det helt rigtige tilbehør. Ofte kan tilbehør, der kun består af salat, være noget, der er lækkert, men som ikke mætter så meget. Det kan gøre, at du bliver ved med at holde fast i at have kartofler eller ris som tilbehør. Det betyder som sådan ikke så meget, at du vælger det, men det er da rart med noget variation en gang imellem. 

En form for salat, hvor du kan være sikker på, at du bliver virkelig mæt, når du har spist den, er en broccolisalat. Den grove grøntsag er netop med til at give en god mæthed. Hvis du kombinerer den med kød eller fisk, vil du være mæt i lang tid fremover. Derfor er den også rigtig god at overveje til en frokost. 

Der findes mange forskellige måder at lave broccolisalat på, og det er selvfølgelig helt op til dig, hvordan du gerne vil lave den. En af de mest brugte metoder er dog, at du steger bacon på panden, lader broccolien blive lidt blød ved at lade den stå i kogende vand, og derefter hælder tranebær og solsikkekerner over, når vandet er hældt fra.

Til sidst skal du lave en lækker dressing af creme fraiche, citronsaft, sukker, salt og balsamicoeddike. Hvis du vil finde ovenstående som en opskrift, der er nem at følge, kan du se den på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/24441/broccolisalat-05

Der er dog mange forskellige måde for dig at lave en broccolisalat på. Du kan derfor variere den, som det passer dig. Hvis du ikke spiser kød, kan du for eksempel undlade bacon. Det samme kan du gøre, hvis du synes, at det bliver for meget med bacon i salaten og kød til aftensmad. Bacon er dog netop med til at give salaten en lækker knasende og salt smag.