vincent-data.dk

Vi forsøger at inspirere dig til dit næste køb

Hvad er forskellen på en gulvafhøvling og en gulvafslibning?

Hvad er forskellen på en gulvafhøvling og en gulvafslibning?

Har du et trægulv, der trænger til en istandsættelse, er du sikkert stødt på begreberne “gulvafhøvling” og “gulvafslibning” – men hvad er egentlig forskellen, og hvad skal du vælge?

Som menig boligejer kan det være svært at vælge de rigtige løsninger, når boligen skal sættes i stand, og der er mange ting, du skal sætte dig ind i – en af dem er gulvet og renoveringen af det. Har du trægulv, er der som udgangspunkt to muligheder for at føre det tilbage til fordums storhed; en gulvafhøvling eller en gulvafslibning.

Vi har talt med en ekspert i renovering af trægulve (https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-middelfart/) for at høre mere om forskellen.

Hvad er en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling er en dybdegående behandling af dine gulve. Her høvler maskinen 3-4 mm. af gulvets overflade, så både ridser, hakker, skrammer, misfarvninger og ujævnheder elimineres. Denne løsning er nødvendig, hvis dit gulv er meget slidt, eller hvis der er malerpletter, gammel fernis eller limrester på brædderne.

En gulvafhøvling skal altid efterfølges af en gulvafslibning, da sidstnævnte er en finere teknik, der gør gulvet klar til at modtage efterbehandling.

Hvad er en gulvafslibning?

Med en gulvafslibning kommer du ikke helt så dybt, som du gør med en afhøvling. Her er det den øverste millimeter af træet, der fjernes, og det betyder, at pletter, ridser og skrammer forsvinder, mens ujævnheder og lignende vil blive.

Du kan nøjes med en gulvafslibning, hvis dit trægulv blot skal opdateres – for eksempel hvis overfladebehandlingen er slidt ned. Når gulvet er slebet, skal det behandles på ny, og derefter holder det igen i mange år.

Vælg den rette overfladebehandling

Når gulvet er slebet, er det vigtigt, at du vælger den rette behandling af brædderne. Her skal du tage stilling til slidstyrke, rengøringsvenlighed og vedligehold, og du skal vælge en løsning, der passer til de kræfter, du ønsker at lægge i gulvet – det skal nemlig vedligeholdes korrekt, hvis levetiden skal være lang.