jagtudstyr

Klæd dig rigtigt på til jagten

Klæd dig rigtigt på til jagten

editorial

Inden du tager på jagt, er det vigtigt, at du er klædt rigtigt på. Det gælder både, når det gælder farven på dit tøj, som skal falde ind med omgivelserne, men du skal også være varmt klædt på, så du ikke kommer til at fryse. Husk at du skal sidde eller stå stille længe og derfor ikke bliver varm af at bevæge dig. 

Det betyder i praksis at du skal sikre dig at du har et par varme og vandtætte sko eller støvler på, et par varmebukser, gerne også et par lange underbukser, en varm jakke og et sæt handsker. Du kan se flere eksempler på https://www.jagtkiosken.dk/da/.

jagtudstyr

Andre gode råd før du tager på jagt

Det rigtige tøj er ikke det hele du skal være opmærksom på inden du tager på jagt. Det er en god ide at starte dagen med en solid morgenmad, så du ikke bliver sulten i løbet af dagen. Bliver du sulten kan du risikere at blive utålmodig og miste koncentrationen. Om traditionen med om det skal være med eller uden alkohol kan jo altid være op til debat. 

Det er en god ide at have den rigtige stol med, så du sidder behageligt. Det er igen vigtigt, at den falder ind i omgivelserne. Det kan også være en fordel at have en kikkert med. Det giver dig en mulighed for at se hvad du ellers ikke umiddelbart kan se med det blotte øje. 

Det er selvfølgelig også vigtigt at have et gevær med, men det er vigtigt at det er det rigtige gevær, som passer til din størrelse og erfaring. Er du nybegynder, så er det en god ide at starte med et enkelt og simpelt gevær. Senere kan du altid udskifte det til et mere avanceret. Husk du kan altid få råd og vejledning, der hvor du køber dit udstyr.