banankage

Bag en banankage

Bag en banankage

editorial

Når lækkersulten banker på

Kender du det, når man står og har lyst til noget usundt? Mulighederne er mange, og det er altid svært at vælge, om man skal gå i det søde eller det salte køkken. Når det er sagt, er der dog stor mulighed for at man bliver lækkersulten efter aftensmad og af samme årsag, har de fleste mennesker liggende både det søde og det salte. 

Undersøgelser viser dog, at det oftest er her, vi også tager aller mest på og af samme årsag, kan det også være en ulempe at vende sig til at spise efter aftensmad. 

Generelt er det rigtig usundt hele tiden at holde kroppen igang med mad og hele tiden minde den om, at den kan få proteiner og kulhydrater. En naturlig faste, har aldrig skadet, og det der med at gå og nippe efter aftensmad kan oftest være et skråplan eller en negativ glidebane, om man vil.

Findes der mon så sundere alternativ?

… og ja. Det gør der. For eksempel nødder eller saltede mandler, som alle sammen er kulhydrater – bevares – men også en ordentlig omgang proteiner og gode vitaminer til din krop. Hvis du er mere til det søde køkken, findes der for eksempel også en banankage, som kan være et glimrende alternativ til, hvis du er lækkersulten, men samtidig ikke gider og hælde et kilo sukker i dig, inden du skal i seng. 

Med bananen vil din kage få et lækkert og smooshy smag og udtryk, og sødmen vil automatisk komme fra bananen. Ja i nogle banankager tilføjer man endda slet ikke sukker, hvor nogle dog, vælger at give den en lille skvæt vaniljepulver eller lignende. 

Hvis det er du vil opgradere og er lidt mere lækker sulten, kan du altid tilføje mørk chokolade på en 70 – 80 %, som giver den et lidt ekstra choko twist.