kikkert

Kikkerten - En forlængelse af dine øjne og dit sind

Kikkerten - En forlængelse af dine øjne og dit sind

Dine øjne er vidunderlige til at tilpasse sig lys og farver og til at reagere på lyst og mørkt. Men det er din hjerne, der bygger de bevægende billeder som du ser af verden.

Du ser i stereo. Men dine to øjne giver dig mere end bare dybdesyn.

Der er naturligvis stor forskel på den data som dit venstre og højre øjne videregiver til din hjerne, men begge øjne har en integreret i dybdeinformation, der går ind og er med til at skabe opfattelserne af hvordan du ser dine omgivelser. Selvom universets store afstande gør det udfordrende at opfatte dybde, kan du få en rigtig god fornemmelse ved at se universet i 3D, hvis du – inden du investerer i en dyr kikkert eller teleskop – laver noget research om de objekter, du vil observere. En god kikkert gør denne mentalgymnastik hurtigere og nemmere.

En kikkert er ligesom øjenudvidelse, og dens funktion er at holde alle dine hjernes visuelle kredsløb fokuseret på at nyde verdens vidundere. At holde begge øjne fokuseret på en enkelt ting og væk fra distraherende information, er med til at hjælpe dig med at se universet på en helt ny og spændende måde igennem en kikkert.

Afhængigt af hvilken slags kikkert du vælger, kunne du se 25 eller måske endda helt op til 50 gange flere stjerner med en kikkert end du kan med det blotte øje. Dette skyldes ikke kun forstørrelsen, men også fænomenet med indsnævring af det du ser igennem kikkerten. Nogle mennesker bruger udtrykket fokus eller klarhed til at beskrive det man kan se, når man kigger på en stjerneklar himmel igennem en kikkert. Her er ikke tale om en illusion, men en målbar effekt.

Er det stjerner du skal ud at kigge på eller skal du se på fugle i skoven? Der er mange forskellige slags kikkerter – Få den kikkert der passer bedst til dine behov.