Misbrugscenter

Tal åbent om dit ophold på et misbrugscenter

Tal åbent om dit ophold på et misbrugscenter

advertorial

Det føles måske ikke som det fedeste i starten, når man erkender, at man har brug for et ophold på Stien behandlingscenter.

Men når man kommer ud på den anden side, har man mærket på egen krop, hvorfor det har gavnet så mange mennesker gennem tiden – for nu er man blevet en af dem!

Man havde selv en masse fordomme om den slags behandlingssteder og -metoder, men nu har man selv oplevet, hvorfor det er så gavnligt.

Den slags kunne man godt tænke sig at dele, for man møder bagefter en masse mennesker, som der har nogenlunde samme fordomme, som man selv havde, før man begyndte på dette behandlingssted.

Denne opfattelse vil man gerne være med til at ændre, så folk udefra kan få en forståelse for, hvorfor det er godt at tilgå sådan en behandling dette sted og andre steder.

image

Vær fortaler for et besøg på et misbrugscenter

Dog er det klart, at et besøg på et misbrugscenter for mange er en privat sag, som man helst ikke vil dele med for mange – nogle pakker det endda helt væk som noget skammeligt, man dårligt tør dele med de nærmeste.

Det skal man have respekt for, men det hjælper ikke til at ændre den samlede opfattelse i samfundet om den slags behandlinger.

Så hvis man tør og kan leve med konsekvenserne, så bør man prøve at tale ærligt og åbent om det med ens omgangskreds, når de spørger ind til det.

Man kan også være mere opsøgende og lave blogindlæg om den slags og måske lave nogle foredrag, så folk kan komme til en og høre om ens oplevelse.

På den måde nedbryder man fordomme og er måske med til at hjælpe nogle, der trænger til behandling.

Således er man med til at gøre en stor forskel og få sat fokus på noget, der ellers er meget tabubelagt.