Misbrugscenter

Få hjælp til afhængighed af læge ordineret medicin på et misbrugscenter

Få hjælp til afhængighed af læge ordineret medicin på et misbrugscenter

editorial

I Danmark er der inden for de seneste år kommet et øget fokus på lægernes udskrivning af en særlig form for smertestillende medicin. Der er tale om de såkaldte opioider – en særdeles vanedannende variant af smertestillende piller, som foruden deres primære egenskaber også har visse bivirkninger.

En opioid er et kunstigt fremstillet stof, som emulerer virkningen af de originale opiater som for eksempel morfin eller heroin. Før i tiden troede man ikke, at opioider ville være nær så afhængigheds skabende – men nu er man blevet klogere. For de små piller stiller nemlig ikke blot smerten – de medfører også en ganske behagelig rus, hvilket kan forårsage afhængighed, især hvis man tager pillerne over en længere periode. Så vil man nemlig opleve, at man ikke kan undvære pillerne – man vil faktisk kunne komme ud for abstinens lignende tilstande, som liger dem, en heroin junkie oplever, når han eller hun forsøger at kvitte stofferne ”cold turkey”.

Dette skyldes, at de virksomme euforiserende stoffer i opioider så som Tramadol, Oxycontin eller Fentanyl laver rod i hjernens eget belønnings system, og faktisk kan sætte en stoffer for produktionen af dopamin. Så vil man ved stoffets fravær opleve symptomer på depression, angst og andre lidelser, som kan påvirke et menneske ganske forfærdeligt. I USA er selvmordsraten på grund af opioider skudt i vejret inden for de seneste ti år.

Det er således meget vigtigt, at du – såfremt du oplever, at du har udviklet et ukontrollabelt overforbrug af receptpligtig medicin – lader dig professionelt behandle.

Hvor finder jeg misbrugsbehandling mod afhængighed af receptpligtig medicin?

Det danske misbrugscenter Behandlingscenter Stien har specialiseret sig i behandling af medicin afhængighed. På Behandlingscenter Stien kan du, foruden afgiftning og afrusning, få tilbudt et cirka fem uger langt behandlings forløb, vor du kan slippe ud af den farlige afhængighed, og dermed komme af med dit misbrug.

Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk