franske døre

Få mere lys med nye franske døre

Få mere lys med nye franske døre

editorial

Hvis du syntes at din bolig er lidt for mørk, er der flere ting du kan vælge at gøre for at få den til at blive lysere. En ting er selvfølgelig at male i lyse farver, det kan få et rum til at se lysere og større ud, det er klart den nemmeste og billigste løsning. Du kan også vælge at få skåret ud, så dine vinduer bliver størere. Du kan også vælge at fjerne en væg eller to. Store rum virker altid lysere end små. 

Et alternativ til at fjerne en væg eller få flere vinduer, er at udskifte dine døre og i stedet få franske døre. En fransk dør kommer ikke som navnet antyder fra Frankrig, men er en type døre med glas i. Glasset kan være klart eller sløret.

franske døre

Få mere lys med franske døre

At udskifte en dør med en fransk dør gør at lyset kan komme igennem og døren vil reelt fungere som et ekstra vindue. Det vil også samle værelserne og det vil f.eks. være nemmere at se hvad der foregår i de andre værelser. Noget man som forældre kan finde rart. 

Værelser som i sagens natur er rum, hvor man ønsker en hvis form for privatliv, som sove- og børneværelset, bør man som udgangspunkt ikke have franske døre. Værelser som stuen, bryggers, køkken er derimod perfekte. 

Når du skal udskifte dine døre, skal du også tage stilling til om det skal være en celledør eller en kompakt/massiv dør. En kompakt/massiv er som navnet antyder tungere end en celledør. Det betyder i praktisk at den virker som støjdæmper. Det gælder også selvom det er en fransk dør. Du kan også med fordel tænke støj, når du skal vælge karm. Har det ingen betydning om det støjer, kan du uden problemer vælge den lettere celledør.