Misbrugscenter

Få hjælp fra et misbrugscenter, når du vil hjælpe en misbruger

Få hjælp fra et misbrugscenter, når du vil hjælpe en misbruger

editorial

Det er stort set altid de pårørende, der lider mest under et misbrug. Et misbrug melder sig ikke bare på banen fra den ene dag til den anden, men udvikles over tid i takt med at afhængigheden vokser. Uanset om misbruget drejer sig om alkohol, receptpligtig medicin, spil, sex eller stoffer, er det utroligt hårdt for en kæreste eller ægtefælle at se sin elskede gå til i et hæmningsløst overforbrug af disse afhængigheds skabende elementer.

Afhængighed og misbrug er forbundet med et vist tabu, og er omgærdet af en høj grad af berørrings angst. Dette hænger sammen med, at afhængighed er forbundet med en mangel på selvkontrol, som er en højt skattet egenskab i vores samfund – og at det medfølgende misbrug nærmest repræsenterer en dødssynd, hvor man grådigt og uden omtanke for sin omverden vælter sig i de forbudte stoffer.

Sandheden er dog, at ingen bliver misbruger for sjov. Og ingen misbruger nærer et ønske om at skade dem, han eller hun holder af – dette er blot en naturlig følge af den adfærd, man som misbruger udvikler.

Hvordan hjælper jeg min misbrugsramte ven, kæreste eller ægtefælle?

Det er vigtigt at du som pårørende er dig dit ansvar bevidst. Det er hård, det er utaknemmeligt, men det er dit. Du bør omgående skride til handling, så snart du konstaterer, at der her er tale om et afhængigheds betinget misbrug. Men du bør fare med lempe – der er tale om en følsom person, som ikke er på noget godt sted i sit liv, og som har svært nok ved at indrømme problemets eksistens over for sig selv.

Derfor bør du få hjælp til den svære konfrontation hos et professionelt misbrugscenter. Behandlingscenter Stien har mange års erfaring med at hjælpe pårørende i denne svære situation. Du kan kontakte de dygtige misbrugskonsulenter via hjemmesiden https://behandlingscenter-stien.dk